HARTELIJK WELKOM OP DE SITE VAN M.RODIJK

WELKOM OP DE SITE VAN M.RODIJK.... VOOR EEN REACTIE KLIK ONDER DE VIDEO OP REACTIES.... OF OP DE GELE TITEL BOVEN DE VIDEO. VOOR EEN SNELLE REACTIE PLAATS EEN VINKJE.

(125) DE RAMP 1 FEB. 1953

Bij springtij, volle maan en Z.W. storm braken de dijken in Zeeland,Zuid Holland en Noord Brabant 1800 mensen kwamen om het leven Hier een korte film over die dagen en beelden van een jaar later op dezelfde plekken. Heel Nederland zamelde geld in voor de wederopbouw, onder het motto Beurzen open en dijken dicht. Ook kwam er veel hulp uit het buitenland. Dagelijks klonk er een liedje op de radio waar ik me nog enkele regels van herinner Ergens kwamen de volgende regels voor: Van hier tot Hinderlopen van Dokkum tot Maastricht beurzen opnen en dijken dicht. Dat het hard waaide kan men goed zien aan de openingstekst op de video, Het waaide zo hard dat de Z van ZW is omgewaaid en daardoor staat er nu NW ( zo die type fout ook weer opgelost)
speelduur 12. min

1 opmerking:

  1. 16-10-2011
    De storm uit het Zuidwesten was zo zwaar dat in de titel in de video waar de wind ook tegen blies van Z.W in N.W. veranderde.
    mrodijk 2 weken geleden

    BeantwoordenVerwijderen